Novosti

27/07/2015

Dodjeljene Zlatne Arene najboljim domaćim filmovima

Pred mnogobrojnom publikom koja je i posljednje večeri 62. Pula Film Festivala ispunila pulsku Arenu svečanom priredbom dodjeljene su nagrade najboljim domaćim filmašima i njihovim filmskim ostvarenjima u protekloj godini.

Nakon festivala i osvojene nagrade žirija u Cannesu, drama "˜Zvizdan"™ redatelja Dalibora Matanića apsolutni je pobjednik pulskog festivala. Uz nagradu Zlatne Arene u kategoriji režije - Daliboru Mataniću, "˜Zvizdan"™ je osvojio i nagrade za najbolju glavnu žensku ulogu - Tihana Lazović, za najbolju sporednu žensku ulogu - Nives Ivanković, za najbolju sporednu mušku ulogu - Dado Ćosić dok je Ana Savić Gecan dobitnica Zlatne Arene za kostimografiju. "˜Zvizdan"™ je također dobitnik Velike Zlatne Arene za najbolji film te nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara.

Uz Zvizdana, nagrađen je i hrvatski film "˜Ti mene nosiš"™ redateljice Ivone Juke. U ovoj filmskoj priči posebno se istaknula debitantica Helena Beljan koja je i osvojila nagradu Breza za svoju prvu filmsku ulogu.