Novosti

27/06/2015

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

Danas se na Trgu Portarata prigodnim programom obilježio Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama kojega već tradicionalno zajedno obilježavaju Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule, Policijska uprava istarska u suradnji sa  Službom za prevenciju, izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, udrugama Institut i "UZPIRO" Cro, Obiteljskim Centrom te drugim partnerima.

U ime Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule podršku manifestaciji dala je i sama predsjednica Vijeća ujedno i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je kazala kako smatra da je vrlo bitno zajednički djelovati i surađivati među institucijama kako bi se na taj način mladima odaslala još značajnija poruka o štetnosti zlouporabe droga. "Ovom prilikom prezentiramo brošuru naziva "Neka droga ne bude tvoj izbor", a koja je rađena upravo za naše mlade sugrađane" nadodala je Puh Belci.

Ovom je prigodom policija, zajedno sa partnerima, postavila info-punktove na kojima su se mogli pronaći edukativni materijali te se mogao pogledati film o utjecaju opojnih droga na mozak. U organizaciji udruge "Institut" u suradnji s liječnicima Zavoda za javno zdravstvo i Opće bolnice Pula građani su se mogli podvrgnuti i besplatnom testiranju na hepatitis C. Program je obogatio i glazbeno-scenski nastup Breakdance Studia AB Original.