Novosti

16/06/2015

Započele radionice za izradu Strategije razvoja turizma Grada Pule

U prostorijama Komunalne palače u Puli održana je danas prva u nizu radionica na temu izrade "Strategije razvoja turizma Grada Pule" pod vodstvom Fakulteta ekonomije i turizma Mijo Mirković Pula. Strategija je zamišljena kao krovni dokument kojim će se definirati strateški ciljevi te mehanizmi za njihovo postizanje u svrhu jačanja domaćeg turizma. U izradi Strategije sudjelovat će svi bitni akteri u pulskom turizmu, kao i svi zainteresirani građani.

Pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, ostali djelatnici pulskih Upravnih odjela, direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj, predstavnici pulskih muzeja te ostale zainteresirane strane sastali su se kako bi dali svoja mišljenja o perspektivi Pule kao turističkog grada.

"Naš je cilj objasniti svim sudionicima radionica kako bi krajnji dokument trebao izgledati, izložiti kratak presjek situacijske analize te pribaviti mišljenja i ideje koje ćemo uklopiti u izradu Strategije", objasnila voditeljica projekta, docentica Tea Golja , istaknuvši kako će Strategija razvoja turizma pokrivati razdoblje od 2016. do 2020. godine te uključivati i plan izrade novih turističkih proizvoda.

Nakon kratkog izlaganja o statističkim pokazateljima poput smještajnih kapaciteta, noćenja, potrošnje turista i slično, provedena je anketa o mogućim smjerovima razvoja turizma, na temelju čega se pokrenula i konstruktivna rasprava.

Radionice će se nastaviti tijekom ovoga tjedna u prostorijama Fakulteta ekonomije i turizma Mijo Mirković Pula, a planirani su susreti s predstavnicima ugostitelja, hotelijera, privatnih iznajmljivača, hotelijera, turističkih agencija te ostalih djelatnika u turizmu.

Podsjećamo sve zainteresirane da na web stranicama Grada Pule mogu sudjelovati u online anketi te na taj način doprinijeti stvaranju Strategije.