Novosti

15/06/2015

Istarska se baština odsada njeguje kroz institucije i projekt Zavičajna nastava

U prostorijama Dječjeg vrtića Monte Zaro u Puli otvorena je danas izložba dječjih radova polaznika programa Zavičajna nastava pod nazivom "Istra u očima djece". Riječ je o programu koji se po prvi puta izvodi u vrtićima diljem Istarske županije kako bi se od najranije dobi upoznavala istarska tradicija i njegovala kulturna baština. Današnja izložba poslužila je kao svojevrsni osvrt dosada učinjenog, a njezinu su otvorenju prisustvovali zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci, istarski župan Valter Flego te ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević.

"Dosad su naša djeca o istarskoj kulturi i tradiciji učila od nonića i nona. Veoma mi je drago što će od sada svoju baštinu njegovati kroz institucije, počevši od vrtića", zaključila je Puh Belci zahvalivši se brojnim odgajateljima i pedagozima koji su čitavu godinu naporno radili kao bi se ostvarili različiti projekti vezani uz Zavičajnu nastavu.

"Prekrasno je danas biti ovdje i vidjeti sve te maštovite dječje radove. Zaista sam veoma ponosan na sve uključene o ovaj projekt. Činjenica da u njemu sudjeluje čak 19 vrtića, na potpuno dobrovoljnoj bazi, potvrđuje njegovu važnost, a neki od ostvarenih projekata jednostavno su fascinantni", naglasio je Flego izrazivši želju da ovaj program uskoro nađe svoje mjesto i u osnovnoškolskom obrazovanju.

Izložba dječjih radova ostaje otvorena za sve posjetitelje u Dječjem vrtiću Monte Zaro u Puli do kraja ovoga tjedna.