Novosti

21/05/2015

"Volontiranje- (Ne)iskorišteni potencijal za razvoj zajednice"

Danas je u prostorijama Komunalne palače održan okrugli stol na temu "Volontiranje- (Ne)iskorišteni potencijal za razvoj zajednice" prigodno organiziran u sklopu tjedna "Hrvatska volontira" od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u suradnji s Volonterskim centrom Istre, Gradom Pula i Istarskom županijom.

Na današnjem okruglom stolu osim zamjenice gradonačelnika Pule Elene Puh Belci, pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonje Grozić Živolić, upraviteljice Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Helge Možà© Glavan, voditeljice Doma za starije i nemoćne osobe Poreč Sandre Čakić Kuhar te predstavnika Volonterskog centra Istre, Elvisa Fekete i Danijele Ustić okupili su se i brojni pojedinci, predstavnici organizacija civilnog društva kao i raznih institucija i tvrtki.

Uvodno prisutne je pozdravila zamjenica gradonačelnika koja je iskoristila priliku da se zahvali svim dugogodišnjim volonterima, udrugama i organizacijama na suradnji. Kazala je kako smatra da se nedovoljno govori o volontiranju, njegovom potencijalu i valorizaciji te da su ovi susreti pravo mjesto na kojima se može raspravljati o navedenoj temi. "Na nama je da osvijestimo širu zajednicu o važnosti volontiranja" zaključila je Puh Belci.

Cilj ovog okruglog stola je da se kroz zajednički razgovor dođe do nekih konkretnih prijedloga uvažavanjem kojih bi se povećao broj volontera i volonterskih sati, da se osvijesti javnost koliko je volontiranje važno i dragocjeno te da se zajedničkom akcijom učiniti nešto konkretno za potrebite i svoju zajednicu.