Novosti

22/04/2015

Predstava "Droga-reci drogi NE" izvedena u pulskim osnovnim školama

U osnovnoj školi "Stoja" izvedena je danas edukativna predstava proizašla iz The/Arto projekta "Droga - reci drogi NE!", autora i redatelja Zijaha A. Sokolovića. Glumci Csilla Barath Bastaic i Marko Makovicic na direktan su način, kroz duhovitu komunikaciju i koreografiju sastavljenu od brojnih kratkih glumačkih etida, učenicima sedmih razreda prenijeli bitne informacije o drogama i naučili ih kako im se oduprijeti.

"Već drugu godinu zaredom predstava "Droga - reci drogi NE" održava se u svim pulskim osnovnim školama, a ovoga ju je puta pogledalo više od 530 djece i oko 30 roditelja", kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te nadodala kako je ovo jedinstveni način da se kroz umjetnički izričaj mladima ukaže na opasnosti droga te educira ih o posljedicama i važnosti prevencije. "Grad Pula kroz Vijeće za komunalnu prevenciju organizira niz aktivnosti poput ove današnje, a osobita pažnja posvećuje se upravo djeci i mladima", zaključila je Krizmanić Marjanović.

Ravnateljica Osnovne škole "Stoja" Zdenka Perović pohvalila je Grad Pulu na čiju se inicijativu provode programi prevencije ovisnosti kao i programi zdrave prehrane učenika u školama te je istaknula kako grad vodi računa o djeci i čini sve kako bi imao zdravu mladež.

Putem kazališne umjetnosti unutar jednog školskog sata nastoji se educirati djecu i mlade, informirati ih o važnostima prevencije,  potaknuti na razmišljanje i razgovor o neprihvatljivosti te posljedicama zlouporabe droga . Predstava je dosad izvedena preko 400 puta upravo s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije zlouporabe droga kroz sustavno izvođenje u školama.