Novosti

10/04/2015

Održana edukacija o zabrani prodaje alkohola

Danas je u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu održana edukacija o zabrani prodaje alkoholnih pića i duhanskih proizvoda za maloljetnike organizirana na inicijativu Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule. Cilj predavanja bio je educirati učenike srednjih škola, posebice buduće trgovce, ugostitelje i komercijaliste, o važećim zakonskim regulativama kojima se kontrolira prodaja alkohola maloljetnicima.

Zamjenica gradonačelnika, koja je ujedno i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Elena Puh Belci kazala je kako se spomenuta edukacija organizirala u povodu nedavno obilježenog Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma. "Ova edukacije je jedna u nizu akcija koju će Vijeće provoditi kao jedan vid prevencije usmjerene prema mladima" istaknula je Puh Belci te je nadodala kako se nada da će edukacije ovakve ili slične tematike  u budućnosti postati praksa.

"Mi se danas obraćamo vama kao budućim trgovcima te vas stoga želimo upoznati s vašim obvezama,odgovornostima i zakonskim odredbama kod prodaje alkohola maloljetnicima" istaknula je načelnica Policijske postaje Pula Tatjana Božac Maksić te je nadodala kako se kroz edukaciju mladima željelo ukazati na obje strane ove priče, one trgovca i konzumenta.

Tematsko predavanje vodila je Tatjana Žderić, Policijska službenica za prevenciju u Policijskoj postaji Pula koja je učenike pobliže upoznala s važećim zakonima, najvažnijim odredbama te sankcijama.