Novosti

20/03/2015

Vijeće za komunalnu prevenciju raspravljalo o aktualnim temama

Ovo je tjedna u prostorima Komunalne palače održana 4. sjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule pod predsjedanjem zamjenice gradonačelnika Elene Puh Belci. Članovi Vijeća za komunalnu prevenciju raspravljali su o aktualnim temama koje su od interesa za grad Pulu i njegove sugrađane. Tako je primjerice ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa u Puli Jasna Vekić istaknula kako je Ministarstvo socijalne politike i mladih objavilo Poziv za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Nadodala je kako su projekti usmjereni na osiguranje prehrane djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi jedno od prioritetnih područja.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović predstavio je akciju "Zajedno za zdravo odrastanje", a radi se o interaktivnim predavanjima za roditelje i tribinama za učenike osnovnih škola u sklopu tematskog  roditeljskog  sastanka.

Predsjednica Vijeća, Elena Puh Belci napomenula je kako će se ove godine provesti zajednička akcija policijskih službenika i komunalnog redarstva s ciljem senzibiliziranja vlasnika životinja na odgovorno ponašanje prilikom držanja i vođenja životinja, posebice pasa. Na sjednici se raspravljalo i o potrebi donošenja prijedloga Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama u Gradu Puli po uzoru na slične Odluke drugih gradova u RH poput Čakovca, Karlovca, Rijeke, Osijeka, Ogulina i drugih.