Novosti

10/02/2015

Obilježen Dan sigurnijeg interneta

Danas je u središtu Pule obilježen Dan sigurnijeg interneta koji se održava na inicijativu mreže INSAFE. Ovogodišnja tema Dana sigurnijeg interneta glasi "Zajedno stvorimo bolji Internet".

Kako bi se građani Pule upoznali s izazovima korištenja interneta, a posebice društvenih mreža, Udruga Roda na pulskoj je gradskoj tržnici postavila štand s edukativnim materijalom koji podijelio zainteresiranim građanima.

Udruga  RODA se po prvi put priključuje obilježavanju Dana sigurnijeg interneta kroz projekt "Razmisli pa klikni", kojeg provodi u partnerstvu s Domom za odgoj djece i mladeži iz Pule, Pulskom filmskom tvornicom te Vijećem za komunalnu prevenciju Grada Pule. Svrha projekta "Razmisli pa klikni" jest učiniti internet poticajnim i sigurnim alatom za djecu te pružiti djeci znanja koja su im potrebna kako bi prepoznala i izbjegla opasne radnje i situacije na internetu. Kroz projekt se nastoji ojačati komunikacija djece i roditelja te proširiti suradnja institucija, organizacija i stručnjaka koji se bave zaštitom djece s ciljem povećanja sigurnosti djece na internetu.

Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Objavljeni sadržaj i mišljenja odgovornost su udruge Roda i ne izražavaju službene stavove Ministarstva socijalne politike i mladih.