Novosti

02/12/2014

Pozitivnim porukama i sportom protiv droge

Danas se na trgu Portarata održala sportsko-zabavna manifestacija "Bacimo drogu u Koš" koja se obilježava u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, a s ciljem upozoravanja šire javnosti na gorući problem današnjice. Na turnir u slobodnom bacanju sudjelovalo je 55 učenika sedmih i osmih razreda iz svih jedanaest pulskih osnovnih škola. Od ukupno održana tri kruga natjecanja, u prvom krugu pobjedu su odnijeli učenici OŠ Tone Peruško, u drugom učenici OŠ Velog Vrha, a u trećem su bili najbolji učenici OŠ Verude.

Manifestaciju je podržala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je istakla da je cilj ove akcije upravo da se mladi druže, šire pozitivne poruke i zabavljaju se bez droge. Također je naglasila da je posebno ponosna na učenike Škole za odgoj i obrazovanje koji su uvijek rado odazovu na sve aktivnosti, pa tako i na ovu današnju.

"Nadam se da će ovo biti  lijepo druženje i početak jednog dugačkog prijateljstva" izjavio je koordinator kampanje Bježi - Via Diego Bosusco Ptica.

Nova predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule Ktaraina Jurić kazala je da joj je drago što su se natjecatelji okupili u ovako velikom broju te je poručila "neka bolji pobijedi".

Pobjednicima su uručene nagrade, informativne brošure i majice s  prigodnim porukama "Neka droga ne bude tvoj izbor" i "Bacimo drogu u koš".

Osim sportskog, manifestacija je imala i edukativan karakter. Tako su na Info - punktovima građanima bile ponuđene brošure o programima vezanih za prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju ovisnika. Za zabavni dio programa bili su zaduženi plesni studio AB original i trojac iz "Via Luce".

Manifestaciju "Bacimo drogu u koš" provodi Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule u suradnji s Kampanjom Istarske županije Bježi/Via, Zavodom za javno zdravstvo IŽ, Policijskom postajom Pula, UZPIRO-CRO Pula i Udrugom Institut Pula.