Građani se educirali kako znatno uštedjeti na energiji

PODIJELI
19 / 09 / 2014
U organizaciji Grada Pule danas je od 09:00 do 13:00 sati na Trgu Portarata održan prvi Info dan energetske efikasnosti (EE Info dan).

U ime Grada Pule događaju je prisustvovala i voditeljica pododsjeka za energetsku učinkovitost iz UO za komunalni sustav i imovinu Minja Savović. "Primjenom jednostavnih mjera promjene ponašanja pri upotrebi energije, mudrim odabirom energetski efikasnih uređaja i modernih tehnologija dostupnih na tržištu, građani mogu uštedjeti značajne iznose na troškovima za režije i poboljšati kvalitetu stanovanja. Ovaj Info dan osmišljen je upravo s ciljem educiranja građana na koji način uštedjeti u ovim ekonomski teškim vremenima", konstatirala je Savović, dodavši kako će se EE Info dan od sada održavati svake godine.

Građani su se na EE Info danu mogli informirati o mogućnostima ugradnje novih energetski učinkovitih tehnoloških rješenja u svoja kućanstva, od vanjske stolarije, fasada, peći na pelete, LED rasvjete, pa sve do fotonaponskih sustava i solarnih kolektora. Izlagači su prezentirali svoje proizvode i usluge na predviđenim štandovima te izravno komunicirali sa zainteresiranim građanima.

Na izložbenim stalcima u Flanatičkoj ulici mogli su se razgledati radovi djece trećih i četvrtih razreda Osnovne škole "Monte Zaro", koje su izradili nakon edukativne radionice pod nazivom "Misli na sutra", održane u prostorijama Komunalne palače.