Građani putem javnih tribina sudjeluju u kreiranju proračuna za 2015. godinu

PODIJELI
18 / 09 / 2014
Grad Pula i ove godine organizira javne tribine po svim gradskim mjesnim odborima putem kojih će građani u izravnom dijalogu s predstavnicima Grada Pule moći sudjelovati kreiranju transparentnog prijedloga proračuna za 2015. godinu. Upravo ovo je još jedan od načina na koji svi zainteresirani građani mogu iznijeti svoje sugestije, mišljenja i prijedloge koji će se sukladno mogućnostima uzeti u obzir i postati dio proračuna za 2015. godinu.

Poučeni prošlogodišnjim dobrim iskustvom kada smo na tribinama i diskusijama u mjesnim odborima doznali što građani smatraju prioritetom i ove godine smo si dali za cilj okupiti što veći broj građana kako bi u konačnici dobili što kvalitetniji proračun. Na taj će način gradska uprava imati priliku da skroji verziju proračuna koja sadrži prijedloge građana, zadovoljava njihove potrebe i želje i prihvatljiva je široj javnosti.

Grad Pula, kao jedan od najtransparentnijih i najotvorenijih gradskih uprava u Hrvatskoj, pokrenuo je i novi suvremeni komunikacijski kanal za sve svoje građane s ciljem prikupljanja kvalitetnih prijedloga za proračun 2015. godine. Na novoj web straniciwww.proracun.pula.hr građani će na jednostavan, razumljiv i intuitivan način moći doznati sve o proračunu i načinu na koji se proračunska sredstva koriste, ali i davati konstruktivne prijedloge za njegovu izradu.

Praksu uključivanja građana u donošenje važnih odluka Grad Pula nastaviti i u budućnosti jer se jedino dijalogom, izravnim kontaktom i transparentnim načinom vođenja grada mogu ostvariti strateški projekti koji će u konacÌŒnici dodatno podignuti kvalitetu življenja u Puli.

Raspored održavanja tribina po mjesnim odborima detaljno je razrađen u tablici:DATUMSATMJESNI ODBORMJESTO
23.09., utorak16,00MO Stari Grad, MO Arena, MO Monte ZaroVijećnica, Forum 1
18,00MO Gregovica, MO Kaštanjer, MO MonvidalKaštanjer 10
24.09., srijeda16,00Mo Valdebek, MO BusolerŠišanska 25 A
18,00MO ŠtinjanSelo 2
30. 09, utorak16,00MO VerudaBanovčeva ulica 4/6
18,00MO Stoja, MO Sv. Polikarp -SisplacLettisova 1
01.10., srijeda16,00MO Nova Veruda, MO VidikovacVidikovac 7
18,00MO Šijana, MO Veli VrhOsnovna škola Veli Vrh, Brunjakova 5