Novosti

31/07/2014

Sigurnost turista na prvom mjestu

Zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci posjetila info punkt postavljen u turističkom naselju Verudela u sklopu projekta "Sigurna turistička sezona". Ova preventivna akcija pokrenuta je od strane Policijske postaje Pula i Odjela prevencije PU Istarske, traje tijekom ljetnih mjeseci i odvija se u svim većim turističkim naseljima na području Grada Pule. Glavi cilj info punkta je da policijski službenici kroz izravan kontakt i podjelu brošura turistima pruže osnovne informacije te korisne savjete i upozorenja o mjerama samozaštite.

"Želimo da se gosti osjećaju ugodno i sigurno za vrijeme boravka u našem Gradu. Izrazito nam je bitna sigurnost naših sugrađana i turista te stoga Grad Pula i podržava ovu akciju kroz Vijeće za komunalnu prevenciju. Ovom akcijom nastojimo gostima skrenuti pažnju na to kako izbjeći eventualne neugodnosti koje se mogu desiti za vrijeme njihovog godišnjeg odmora te na preventivne radnje koje trebaju poduzeti", istaknula je Puh Belci.

Načelnica Policijske postaje Pula Tatjane Božac Maksić naglašava kako se ova akcija do sada pokazala vrlo korisnom te da je dobro prihvaćena od strane turista koji se rado zaustavljaju pred info punktom gdje mogu pronaći brošure koje im pružaju mnoštvo korisnih podataka o tome kako izbjeći džepne krađe, provale u apartmane, vozila, krađe bicikala, krađe na plaži, a sve informacije dobivaju na svom jeziku. U brošurama se mogu pronaći i pravila ponašanja na moru te osnovne informacije o tome na što se sve treba paziti na hrvatskim cestama, kao i kome se sve mogu obratiti u slučaju potrebe.