Novosti

02/07/2014

Rad Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule predstavljen delegaciji iz Njemačke

Zamjenica gradonačelnika i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule Elena Puh Belci, danas je u prostorijama Komunalne palače održala radni sastanak s predstavnicima Policijske uprave Istarske i delegacijom iz PD Hannower. Okupljeni su na radnom sastanku razmijenili korisna iskustava o dosadašnjem radu i djelovanju Vijeća za komunalnu prevenciju. Tradicija ovakvih sastanaka, koji su se pokazali korisnim alatom za daljnje unaprjeđivanje rada  Vijeća za komunalnu prevenciju, traje još od 2002. godine

"Pulsko Vijeće za komunalnu prevenciju sastoji se od predstavnika ključnih institucija koje su značajna podrška za donošenje odluka i programa te važan izvor informacija potrebnih za rad samog Vijeća", kazala je Puh Belci te dodala kako Grad jako dobro surađuje s Policijskom upravom po pitanju rada Vijeća, ali i na drugim poljima. Naglasila je kako je Vijeće spremno za međunarodnu suradnju i zainteresirano za razmjenu primjera dobrih praksi, te su stoga sa zadovoljstvo poslušali i njemačka iskustva.

Načelnica Policijske postaje Istarske Tatjana Božac Maksić predstavila je najvažnije aktivnosti koje su se provele do sada i koje će Vijeće provesti u budućnosti, dodavši kako odlična suradnja Grada i MUP-a traje još od 2009. godine.