Predavanje Mirjane Matešić o Društveno odgovornom poslovanju

PODIJELI
14 / 05 / 2014
Jučer je u prostorijama Komunalne palače održano predavanje ravnateljice organizacije poslovnog sektora Hrvatskog poslovnog savjeta Mirjane Matešić o "Društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju" namijenjeno djelatnicima Grada Pule kako bi im se pobliže pojasnio pojam društvene odgovornosti, uloga svakog pojedinog zaposlenika unutar društveno odgovornog poslovanja i pozitivan utjecaj koji proizlazi uvođenjem DOP-a u poslovanje. Pojednostavljeno rečeno DOP, odnosno društveno odgovorno poslovanje je odgovornost organizacije, u našem slučaju grada, za svoj utjecaj na društvo (ekonomski, društveni i okolišni utjecaj).

Pulski gradonačelnik Boris Miletić srdačno je pozdravio prisutne, a njegova zamjenica Elena Puh Belci je kazala "Zadali smo si vrlo ambiciozni cilj, ali smatram da smo spremni i da imamo sve preduvjete za što skorije dobivanje još jednog certifikata".

U svojem izlaganju Matešić se osvrnula na sva područja društveno odgovornog poslovanja te na dimenzije indeksa društveno odgovornog poslovanja od kojih je posebno istaknula onaj o ljudskim potencijalima, društvenoj zajednici i okolišu. Naglasila je da svi Odjeli u gradu moraju razumjeti svoju ulogu unutar sustava društveno odgovornog poslovanja, usko surađivati te obratiti pažnju na sve kriterije DOP-a prilikom procesa donošenja odluka. "Vi ste prva jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj i šire koja sve ove aktivnosti poduzima kako bi društveno odgovorno poslovanje ugradila u poslovanje svoje uprave" kazala je Matešić i time zaključila svoje izlaganje.