Upravni odjel za kulturu
Dječji kretivni centar

Dječji kreativni centar - Centro creativo per bambini

Zgrada Dječjeg kreativnog centra, nekadašnjeg Pionirskog doma, na adresi Radićeva 22 u Puli izgrađena je 1930. godine. Objekt s okućnicom prostire se na 1.138 metara kvadratnih. U vlasništvu je Grada Pule, a zgradom upravlja društvo s ograničenom odgovornošću Castrum Pula 97.

Dječji kreativni centar mjesto je razvoja potencijala najmlađih sugrađana uz najviši standard boravka i rada, primjeren njihovoj kreativnosti i veselom druženju kroz svijet glazbe, glume, plesa i kreativnog izražavanja.

Tijekom 2019. i 2020. godine kroz program Energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora od strane Europskog fonda za regionalni razvoj, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, realiziran je projekt energetske obnove zgrade. Nositelji projekta bili su Grad Pula i upravitelj zgrade, poduzeće Castrum Pula 97 d.o.o. Ostvareno je sufinancirana u visini 1,4 milijuna kuna besovratnih sredstava, a dodatno su osigurana sredstva u iznosu od gotovo 1,3 milijuna kuna kroz Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu, od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projekt je trajao godinu dana, od rujna 2019. do rujna 2020. godine.

Radovi energetske obnove obuhvatili su izradu energetski učinkovite fasade i zamjenu dotrajale stolarije, zamjenu kompletnog krova s ugradnjom termoizolacije, zamjenu elektroinstalacije jake i slabe struje s energetski učinkovitijom rasvjetom i rekonstrukciju kompletne kotlovnice energetski učinkovitijim sustavom na prirodni plin.

Ostali radovi uređenja i opremanja, sufinancirani su iz Proračuna Grada Pule, a obuhvatili su zamjenu svih unutarnjih vrata i grijaćih tijela, sanaciju kompletnih zidova i stropova, obnovu pet sanitarnih čvorova s izradom sanitarnog čvora za osobe smanjene pokretljivosti, sanaciju pozornice Teatra Naranča i rekonstrukciju gledališta s ugradnjom novih stolaca, zamjenu svih podnih obloga, izradu poda sa sportskom podlogom u baletnim studijima, kompletnu zamjenu cijevi tople i hladne vode i opremanje.

Projekt uređenja interijera izradio je poznati pulski arhitekt Bruno Juričić, dok je radove energetske obnove realiziralo društvo s ograničenom odgovornošću DE CONTE iz Labina.

Izrađen je i projekt uređenje dvorišta u sklopu kojeg je saniran ogradni zid, postavljena nova ograda i ulazna vrata u dvorište, kompletno dvorište osvijetljeno je LED rasvjetom, rekonstruirana je rampa za osobe smanjene pokretljivosti za ulaz na I. kat, izrađena je drenaža oko objekta radi sprječavanja kapilarne vlage zidova, nova hidroizolacija podova, novo betonskog stepenište koje povezuje parkiralište i glavni ulaz objekta te je izgrađeno novo dječje igralište u sklopu kojeg su napravljene pješačke staze i parkovne klupe te dobavljena i montirana dječja igrala uz hortikulturno uređenje.

U Dječjem kretivnom centru djeluju i provode svoje aktivnosti za djecu i mlade sljedeći korisnici:

- Umjetnička organizacija Tetatar Naranča - http://www.teatarnaranca.hr/
- Društvo naša djeca - https://www.facebook.com/pg/dndpula1/posts/
- Studio za stvaralačke aktivnosti mladih ZARO - https://zaro.hr/hr/

Galerija fotografija