Novosti

06/05/2009

Projekt osuvremenjavanja javnoga gradskog prijevoza

U 2007. godini vozni park Pulaprometa obnovljen je sa ukupno 22 autobusa. Prva probna vožnja održana je krajem ožujka otkada gradskim linijama prometuje 9 novih tzv. midi niskopodnih autobusa marke Iveco Irisbus kapaciteta 73 putnika (19 sjedećih i 54 stajaćih mjesta) i duljine 9,2 metara. 13. lipnja 2007. g. stiglo je i preostalih 13 tzv. solo niskopodnih autobusa duljine 12 metara. Projekt nabave novih autobusa Grada Pule vrijedan je 37 milijuna kuna. U cijelu investiciju uračunata je dijagnostička i servisna oprema, obuka vozača, mehaničara, električara i ovlašteni servis.

Novi autobusi imaju najmoderniju tehnologiju koja zadovoljava najviše ekološke standarde (EURO 4), klimatizirani su i opremljeni suvremenim automatskim mjenjačem, bogatom sigurnosnom opremom (ABS, ASR"¦), rampom za osobe s invaliditetom i najsuvremenijom tehnologijom (računalo za informacijski sustav i evidentiranje putnih karata, informativni zaslon za označavanje broja linije i odredišta, informativni zaslon za najavu stanice"¦).

Kredit za nabavu novih autobusa osigurala je Europska banka za obnovu i razvoj nakon provedenog javnog međunarodnog natječaja, na kojem je između dva ponuđača - tvrtke MAN i IVECO - odabrana povoljnija ponuda tvrtke IVECO.

Više informacija na: pulapromet.hr.