Održana prezentacija rezultata učenika koji su sudjelovali u programu eksperimentalnog programiranja

PODIJELI
06 / 06 / 2019

Osam škola i 90 darovitih učenika u Istarskoj županiji već drugu godinu za redom bili su uključeni u izvannastavni program eksperimentalnog programiranja za učenike osnovne i srednje škole tokom nastavne 2019./20. godine u trajanju od 60 sati.

U program su uključene : Osnovna škola Vidikovac Pula, Osnovna škola Centar Pula, Gimnazija Pula, Tehnička škola Pula, Gospodarske škole Buje, Srednja škola Zvane Črnje Rovinj,  Srednja škola Mate Blažine Labin i  Srednja škola Buzet. 

Cilj je projekta da se proširivanju znanja vezana uz korištenje programskih jezika, priprema što većeg broja učenika za sudjelovanja na natjecanjima iz računalstva, izrada programske aplikacije, kako bi dobili dodatne kompetencije za nastavak obrazovanja i zapošljavanja.

Učenici razvijaju vještine programiranja u nekom od programskih alata na način da u dogovoru s mentorom dobili projektni zadatak – razviti i izraditi programsku aplikaciju. To može biti računalna igra ili neka korisna aplikacija. Razvoj kreće od projektne ideje do izrade i testiranja finalnog proizvoda.

Danas su  u Zajednici tehničke kulture Pule škole učenici su prezentirali softverske radove i tehničke tvorevine koje su napravili tokom nastavne godine.

Cilj prezentacije je da škole odnosno mentori uključeni u projekt razmijene iskustva i dosege u radu sa učenicima u STEM području. 

Učenici su pokazali svoje izvanredne uranke koji ne bi trebali ostati nezapaženi, što su i naglasile pročelnice Elvira Krizmanić Marjanović iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule i Patricija Percan iz Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije.

Realizaciju programa eksperimentalnog programiranje potpomogao je Grad Pula i Istarska županija.