Suradnja s EU

Grad Pula je zasad surađivao s Europskom Unijom najviše u vidu sudjelovanja u projektima financiranim iz različitih EU programa ili realiziranim uz pomoć inozemnih gradova partnera. Stečena iskustva u razvijanju projektnih ideja i njihovoj konkretnoj realizaciji predstavljaju temelj znanja neophodnog za uspjeh u budućem korištenju sredstava europskih strukturnih fondova nakon što Republika Hrvatska postane članicom Europske Unije.

Grad Pula je uključen u realizaciju projekata financiranih sredstvima Europske Unije od 2004. godine, a zajedničkim radom na ovim projektima proteklih je godina uspostavio zavidnu suradnju s raznim gradovima iz Jadranske regije, posebice onima u susjednoj Sloveniji i Italiji koji su obuhvaćeni u EU programu jadranske prekogranične suradnje.
imagesCAIILRZT.jpgSuradnja s EU
Grad Pula sudjelovao je kao partner ili nositelj u nizu projekata, o kojima opširnije možete pročitati pod Projekti. Pod ovom točkom možete naći kratke opise i daljnje informacije o već realiziranim projektima, onima u tijeku i projektima koje je Grad Pula kandidirao na jedan od natječaja EU programa i čekaju zeleno svjetlo.
projket.bmp