Projekt „Đir po Puli“

PODIJELI
29 / 09 / 2020

Naziv projekta: „Đir po Puli“

Naziv programa: Europski socijalni fond – ESF

Nositelj projekta: Grad Pula

Partneri projekta:Zavod za javno zdravstvo Istarske županije

Kratki opis projekta: Grad Pula i Zavod za javno zdravstvo Istarske županije provedbom ovog projekta uvode novi sustav planiranja jelovnika i pripreme obroka s uravnoteženom količinom kuhinjske soli za djecu koja jedu obroke u predškolskim i školskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području Grada. Također doprinose razvoju navika stanovnika da sudjeluju u jednostavnim fizičkim aktivnostima poput treninga hodanja. Projektom će se promicati zdrave navike kod djece, unaprijediti znanje i povećati svijest svih uključenih u kreiranje jelovnika namijenjenih djeci o važnosti uravnoteženog unosa soli. 

Grad Pula i ZZJZ IŽ kroz projekt Đir po Puli također doprinose razvoju navika stanovnika za sudjelovanjem u jednostavnim fizičkim aktivnostima poput treninga hodanja.

S ciljem promocije fizičke aktivnosti kao prevencije razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva organizirat će se treninzi hodanja uz pratnju kineziologa – trenera. Organizacija treninga hodanja stanovnika doprinosi povećanju fizičke aktivnosti i prevenciji razvoja nezaraznih kroničnih bolesti.

Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Projekt koji ima za cilj promicati zdrave navike djece predškolske i školske dobi te utjecati na svijest naših najmlađih, ali i svih građana o zdravoj prehrani uz praktične primjere i niz drugih aktivnosti poput hodanja. Rezultati projekta doprinose prevenciji razvoja kroničnih nezaraznih bolesti stanovništva uslijed prekomjerne konzumacije soli i nedovoljne fizičke aktivnosti.

Ukupna vrijednost projekta: 498.485,70kn

Iznos koji sufinancira EU: 100%

Razdoblje provedbe: 09.09.2020. – 09.03.2022.

Kontakt osoba za više informacija: Elvira Krizmanić Marjanović, elvira.krizmanicmarjanovic@pula.hr

Za više informacija o fondovima: