6. festival Bestiario Immaginato

PODIJELI
22 / 10 / 2019

Dimodochè predstava je koju je Gek Tessaro osmislio za šesto izdanje festivala Bestiario Immaginato. Festival organizira Damatrà onlus (Udine, Italija), a financira Regija Furlanija-Julijska krajina (Italija).
Kao i prijašnjih godina, projekt se ostvaruje u partnerstvu s knjižnicama iz Pule i Kopra pa je 22. listopada 2019. Dimodoché u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Pula za polaznike Dječjeg vrtića - Scuola dell` infanzia "Rin Tin Tin" Pula-Pola odigran u Zajednici Talijana - Pula.
Buldožer, miješalica, dizalica - svi rade po cijele dan, bez zaustavljanja kopaju i nakupljaju zemlju koju treba odvesti daleko. Ali kad padne noć, sve prestaje, sve utihne, čuju se samo cvrčci, i tišina. Gek Tessaro pripovijeda šarenu i zabavnu priču o strojevima koji vole svoj rad i malom, entuzijastičnom i znatiželjnom buldožeru. Kroz nadrealni i pjesnički Dimodoché upoznajemo svijet okrenutih planina, jezera s čamcima i ribama, planina na kojima borave krave sa smiješnim licima...
Smatran jednim od najvećih talijanskih ilustratora Gek Tessaro scenski prikazuje svoje knjige pomoću grafoskopa. U velikoj čaroliji sugestije koju pruža mrak, ploča projicira slike povećavajući ih. Ilustracije nastaju na licu mjesta, za što autor koristi različite tehnike: akril, kolaž, akvarel, mastila i pijesak, razvijajući bizarne, zabavne i poetične ulomke priče. Svaka izvedba kombinira izričaj namijenjen i djeci i odraslima, koristeći jednostavan pristup poticanja na promišljanja.