Proračun u malom 2019.

pum2019.jpg

Grad Pula kao jedan od najtransparentnijih i najotvorenijih gradova u Hrvatskoj i ove je godine izdao brošuru „Proračuna u malom“ putem koje svoje sugrađane na jednostavan i pregledan način informira o svim bitnim stavkama proračuna, odnosno na koji novac dolazi u proračun i u što se sve gradski novac planira investirati. Brošura „Proračun u malom 2019“ dostupna je i u digitalnoj verziji na web stranici www.pula.hr, a u idućim tjednima tiskano izdanje brošure podijelit će se na sve pulske kućne adrese.

Na jednom mjestu jasno, pregledno i sažeto građani će se upoznati sa stavkama proračuna. Između ostalog, u brošuri su istaknute najvažnije smjernice razvoja grada u područjima gospodarstva, školstva, sporta, socijalne skrbi te kulture, s posebnim naglaskom na najznačajnije kapitalne i razvojne projekte koji se planiraju provesti u tekućoj godini.

Ovogodišnji proračun iznosi 440 milijuna kuna, a u njegovo je kreiranje Grad uključio same građane koji su putem različitih kanala dali svoje prijedloge, mišljenja i sugestije koje smo, ovisno o mogućnostima, uvrstili u proračun. Od kapitalnih projekta u ovoj godini očekuje se izgradnja kružnog toka na križanju Voltićeve i Rizzijeve ulice, ulaže se u daljnje proširenje zaobilaznice, a značajna sredstva osigurana su i za sljedeće projekte - 10 milijuna kuna za uređenje Giardina u reprezentativnu pješačku zonu po uzoru na najmodernije europske gradove, 9,5 milijuna kuna za pripremu i uređenje Kandlerove ulice te 800 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije za nastavak širenja zaobilaznice. Uz kapitalne projekte i uređenje komunalne infrastrukture, zadržana je visoka razina  socijalne osjetljivosti i zaštita onih kojima je pomoć najpotrebnija pa je tako čak jedna trećina proračuna namijenjena Upravnom odjelu za društvene djelatnosti

Proračun u malom 2019.