Istarske poljoprivredne proizvode kupujte online

domaca_web_trznica_01.jpgIstarske poljoprivredne proizvode kupujte online

Pokrenuta je prva online tržnica lokalnih poljoprivrednih proizvoda s područja Istre. Aplikacija za izravnu trgovinu pod nazivom „Domaća web tržnica“ dostupna je na adresi

www.trznica-trg.eu

Putem aplikacije poljoprivredni proizvođači mogu vjerodostojno predstaviti vlastito gospodarstvo i prikazati ponudu vlastitih proizvoda. Aplikacija za proizvođače predstavlja vrlo kvalitetan, učinkovit, jednostavan i trenutno besplatan alat za promociju, marketing i brendiranje svojeg gospodarstva i svojih proizvoda. Kupcima aplikacija omogućuje jednostavan pregled poljoprivrednih proizvoda na području Istre, upoznavanje sa tehnologijom proizvodnje na pojedinom gospodarstvu, dogovor o vremenu i mjestu preuzimanja proizvoda i plaćanja, te kupovinu svježih sezonskih poljoprivrednih proizvoda direktno od proizvođača.

Glavni rezultat projekta je kreiran Internet aplikacija „Domaća web tržnica“ na adresi www.trznica-trg.eu putem koje se javnosti trenutno predstavlja oko 250 istarskih poljoprivrednih gospodarstava s oko 900 vlastito proizvedenih proizvoda. Aplikacija ima u prosjeku 300 - tinjak pregleda dnevno, dok su aktivnija poljoprivredna gospodarstva skupila i više od 1.500 pregleda.

Grad Pula podržava projekt čiji je nositelj porečki Institut za poljoprivredu i turizam, a voditelj projekta je dr.sc. Milan Oplanić.

Aplikacija je nastala kao rezultat realizacije IPA projekta pogranične suradnje Slovenija – Hrvatska.


Više: