Pula pjeva

  

 
Pod pokroviteljstvom Grada Pule, a u organizaciji Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula" i pulskog društva Naša djeca, u Puli će se 11. svibnja 2019. godine 6. godinu za redom održati pjevački festival "Pula Pjeva".

Općenito o projektu

Odluka  o prihvaćanju ovog projekta donesena je 2014. godine na temelju Odluke kojom Grad Pula ostvaruje počasni naziv GRAD PULA – PRIJATELJ DJECE. Ovaj počasni naziv najviše je javno društveno priznanje svima koji su u gradu zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu, kao i za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece. Počasni naziv obvezuje Grad da navedene domete nastavi i održava istim opsegom i kakvoćom.

Slijedom navedenog podržala se ideja organiziranja dječjeg pjevačkog festivala  „PULA PJEVA“ s ciljem da se kod djece pokrene kreativnost, pretvori u umjetnički izričaj te na takav način utječe na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju pojedinca u društvu.

Bitno je naglasiti da roditelji djeteta moraju dati svoj formalni pristanak za sudjelovanje djeteta na festivalu potpisujući prijavu na audiciju i suglasnosti

Pula pjeva 2019

Prijavljeni učenici/ce na audiciji se predstavljaju sa jednom skladbom koja odgovara postavljenim kriterijima za ovu godinu. Naime, ovogodišnji festival posvetit ćemo svim glazbenicima koji danas nisu među nama, ali su obilježili generacije i razne muzičke stilove od 1960. tih pa sve do danas.

Kroz mali glazbeni vremeplov prisjetit ćemo se poznatih hitova glazbenika koji su ostavili upečatljiv glazbeni opus iza sebe i koji su obilježili razne muzičke pravce od rocka, popa, grungea, soula, bluesa, new aga (pa kao na primjer:  The Beattles, Etta James, Aretha Franklin, Whitney Houston, Prince, George Michael, Michael Jackson, Amy Winehouse, David Bowie, Avicii, Oliver Dragojević, Dino Dvornik, Toše Proeski, Indexi, Atomsko sklonište, Chris Cornell i ostali…)

Tijek postupka prijave na audiciju i kriteriji

1. Prijave na audiciju trajat će od 25.veljače  do 13.ožujka 2019.. godine

2. Obrazac Prijavnice može se skinuti sa web stranica Grada Pule i u školi kod učitelja/učiteljice  glazbene kulture

3. Obrazac prijavnice poslati na e-mail: djecjifestival@pula.hr  , voditeljici projekta Ireni Peruško,

4. Audicije će se održati  u  OŠ Veli vrh“, J. Zahtile 1, u Puli

         - 14. ožujka 2019. s početkom u 18 sati za osnovne škole
         - 15. ožujka 2019. S početkom u 18 sati za srednje škole

5. Na audiciju kandidat/kandidatkinja donosi matricu na cd-u ili usb – sticku. Ukoliko kandidat/kandidatkinja nije u  mogućnosti  pribaviti matricu, može se obratiti na e - mail  studija Čarobne frule ( e-mail: carobnafrula@hotmail.com) i matricu će pripremiti studio. Kandidati mogu na audiciju doći i bez matrice ukoliko sam/a svira i pjeva odnosno ukoliko ga netko prati na nekom instrumentu.

6. Kandidat/kandidatkinja na audiciju mora donijeti ispunjeni obrazac prijave koji će isprintati, a na kojem se ujedno nalazi i suglasnost da roditelj/skrbnik pristaje da mu dijete sudjeluje na festivalu i koju mora i potpisati. Popunjeni i potpisan obrazac, kandidati moraju donijeti  na audiciju. Bez potpisane suglasnosti roditelja, prijava kandidata neće biti uvažena. Obrazac prijave nalazi se na web strancima Grada Pule – www.pula.hr ili ukoliko kandidat/kandidatkinja nema mogućnost pristupa internetu, može se obratiti učitelju glazbene kulture u svojoj školi.

7. Rezultati audicije o ulasku kandidata u poluzavršnicu festivala, objavit će se također na web stranicama Grada Pule,  najkasnije 3 dana nakon završetka audicije.

8. Poluzavršnica festivala održat će se 29. ožujka 2019. u dvorani Zajednice Talijana „Circolo“  s početkom u 18 sati , a objavit će se i  na web stranicama Grada Pule.

9. Stručni žiri koji će  odlučivati o kandidatima sastavljen je od 3 člana, a kandidati će se ocjenjivati na temelju 3 propisana kriterija:

  1. vokalna izvedba
  2. intonacija
  3. scenski nastup i dojam (uključuje i zahtjevnost glazbene dionice)

10. Stručni žiri čine osobe iz svijeta glazbe, a koji ne rade u redovitoj nastavi s kandidatima, na bilo koji način.

11. Završna (finalna) večer održati će se 11. svibnja 2019. u Istarskom narodnom kazalištu. Finale se izvodi vokalno – instrumentalno uživo te će finalisti u razdoblju između polufinala i finala morati redovito dolaziti na probe sa sviračima.

12. Tijekom cijelog trajanja natjecanja – od audicija pa do same završnice festivala - organizatori će svojim prisustvom brinuti o kvaliteti i regularnosti provedbe cjelokupnog projekta.