Uređeno dječje igralište na Gregovici

 

Cjelovita rekonstrukcija dječjeg igrališta na križanju Ulice Istarskog razvoda i Županske ulice, na zahtjev Mjesnog odbora Gregovica, obuhvatila je uklanjanje postojećih igrala i dotrajale ograde te postavljanje novih 5 sprava na višebojnoj antistres podlozi: kombinirano igralo, dvostruka njihalica, jednostruka njihalica, klackalica te ljuljačka s košarom prilagođena za djecu s teškoćama u razvoju. Izvedene su i pješačke staze od poroznog betona koje osiguravaju propusnost za vrijeme padalina.

Povodom Dana planeta Zemlje mališani tamošnjeg dječjeg vrtića Topolino pomogli su u sadnji stabala u zoni igrališta kao dio hortikulturnog uređenja koje se izvodi. Kako bi se dodatno osiguralo dječje igralište slijedi i postavljanje metalne ograde, a betonski i kameni zid u istočnom dijelu igrališta rekonstruiran je i prikladno razdvaja  igralište od parkirališta i prometnice. Klupice i stolovi, kao dio urbane opreme, koja će se postaviti omogućit će roditeljima da opušteno promatraju svoju djecu u igri.

Vrijednost investicije iznosi nešto više od pola milijuna kuna, a godišnje se u održavanje i uređenje dječjih igrališta uloži više od milijun kuna, odnosno znatno više kada je riječ o izgradnji novih dječjih igrališta ili cjelovitim rekonstrukcijama postojećih.

Kako bi se očuvale igrališne površine pozivaju se građani da pomognu u zaštiti gradske imovine od devastacije te da primijećene kvarove i oštećenja prijave društvu Castrum Pula 97 d.o.o.,  koji održava dječja igrališta, na telefonski broj 052/535-710, e-mail: info@castrum-pula.hr, kako bi se čim prije moglo pristupiti sanaciji, prije svega radi sigurnosti najmlađih Puležana.