Dodatno uređene plaža na Hidrobazi

 

Grad Pula je i ove godine dodatno uredio plažu na Hidrobazi. U sklopu ove uređenja plaže postavljeni su sanitarni čvorovi s tuševima, muškim i ženskim kabinama te kabinama za osobe sa smanjenom pokretljivošću, ali i onima za presvlačenje male djece, uređena je zona oko sanitarnih čvorova – izrađena je rampa na koju su montirani rukohvati kako bi se svim korisnicima, a naročito osobama smanjene pokretljivosti te osobama s invaliditetom, omogućio nesmetan i siguran pristup objektima.

Osim sanitarnih čvorova, plaža ima SMART rasvjetu s ugrađenim regulatorom za smanjenje intenziteta svjetlosti u noćnim satima uz mogućnost bežičnog pristupa internetu - WiFi. Zbog sve većeg broja posjetitelje koji na plažu dolaze biciklima, između ostalog, postavljeni su stalci za bicikle, a kako bi cjelokupno područje bilo što urednije i ugodnije za boravak povećan je i broj košarica za otpatke.

Područje plaže na Hidrobazi obogaćeno je novim zazelenilom, prvenstveno stablima koja će stvoriti ugodan hlad. Sveukupno projekt hortikulturnog uređenja sačinjava 60 stabala, 50 grmova te srednje visokog bilja i niskih trajnica.

U dosadašnje uređenje Hidrobaze uloženo je više od 11,7 milijuna kuna od čega je Grad Pula izdvojio oko 8,6 milijuna kuna, dok je ostatak financiran bespovratnim sredstvima dobivenim od strane Ministarstva turizma. Ovogodišnja faza uređenja predstavlja investiciju od dodatnih tri milijuna kuna od čega je, temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini, odobren iznos sufinanciranja od 480 tisuća kuna, a ostatak sredstava osiguran je iz gradskog proračuna.

U planu je i nastavak uređenja plaže uz potporu temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini, kao korak do okončanja svih planiranih radova uređenja jedne od najljepših plaža na pulskom području.