OBAVIJEST o odgodi donošenja Odluke o dodjeli financijskih sredstava za programe, projekte, manifestacije i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pula –Pola za 2020. godinu iz djelo

PODIJELI
26 / 03 / 2020

Obavještavamo sve prijavitelje na Javni poziv  za financiranje programa,   projekata,  manifestacija  i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode  udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pule  -  Pola u 2020. godini iz djelokruga Upravnog odjela za kulturu,
o odgodi donošenja
 Odluke o  dodjeli financijskih sredstava za programe,  projekte, manifestacije i aktivnosti od interesa za opće dobro koje provode udruge i ostale neprofitne organizacije na području Grada Pula –Pola  za 2020. godinu iz djelokruga Upravnog odjela za kulturu.

Zbog novonastalih okolnosti,  ozbiljne situacije u kojoj se našla cijela zajednica,  utjecaja i posljedica  epidemije koronavirusa na sve društvene aktivnosti i gospodarske djelatnosti, Grad Pula-Pola primoran je odgoditi donošenje  Odluke o financiranju.


U trenutku kada se  situacija  stabilizira ponovno ćemo razmotriti mogućnosti donošenja Odluke, sukladno proračunskim mogućnostima,  a svi prijavitelji na Javni poziv biti će  o svemu pravovremeno obaviješteni.

Ujedno vas obavještavamo da se uz mjere pomoći utvrđene na razini Vlade Republike Hrvatske,  mjere Grada koje se odnose  na poduzetnike s područja Grada Pule, odnose se i na neprofitne organizacije (gdje je primjenjivo; smanjenje zakupa poslovnih prostora u vlasništvu jedinice lokalne samouprave za mjesec ožujak u iznosu od 50%. - smanjena zakupnina za mjesec ožujak može se  platiti u obrocima. Odgoda plaćanja izdanih računa za Komunalnu naknadu do 30. lipnja 2020., odgoda plaćanja izdanih računa za Naknadu za uređenje voda do 30. lipnja 2020. ..). Trenutna epidemiološka situacija koja je zadesila Europu, neminovno će imati utjecaj i na prihode Grada Pule. Stoga,  sa znatno umanjenim prihodima, u skladu s trenutnim proračunskim mogućnostima provode se mjere prije svega mogućeg rasterećenja korisnika od postojećih obveza.
Mjere se donose za svaki mjesec zasebno a njihove izmjene, dopune i sl. objavljivat će se na stranicama Grada.


Unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.