Svečana dodjela nagrada i Hommage Oliveru u Areni

PODIJELI
19 / 07 / 2019

U subotu, 20. srpnja s početkom u 21:30 održati će se Svečana dodjela nagrada Pulskog filmskog festivala. Nakon uručenja prestižnih Zlatnih arena, posjetitelji će uživati u posebnoj glazbenoj večeri posvećenoj velikanu hrvatske glazbe – Oliveru Dragojeviću.
U pulskoj Areni, gdje je Oliver Dragojević često i rado nastupao, publika 66. Pulskog filmskog festivala imat će prilike pogledati dokumentarni film i snimku koncerta omiljenog glazbenika, na velebnom kino-platnu i u najljepšem kinu pod zvijezdama.
Nastao iz materijala snimljenih uoči i za vrijeme slavljeničkog koncerta OLIVERovih 70 sa Zagrebačkom filharmonijom, kroz dokumentarno-glazbeni film vodi nas sam Oliver uz njegov dosad najintimniji intervju, dok će njegovi bliski suradnici približit gledatelju skromnog i jednostavnog, te upravo zbog toga velikog – Olivera. Film potpisuju Branko Drakulić i Lea Dekleva, a nakon prikazivanja dokumentarnog filma „Mala priča o velikom glazbeniku i njegovom posljednjem koncertu", pulska publika uživati će u prijenosu snimke Oliverovog koncerta iz zagrebačke Arene. Koncert "Oliverovih 70" održan je 11. ožujka 2017. uz pratnju Zagrebačke filharmonije i brojnih glazbenika (Stjepan Hauser, Matija Dedić, Antonio Serrano i Elvis Stanić), pod ravnanjem maestra Alana Bjelinskog.