Maslina kao simbol mira i poveznica Pule i Essena

PODIJELI
21 / 02 / 2018

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno s pročelnikom Ureda Grada Aleksandrom Matićem primio je danas u prostorijama Komunalne palače Puljanina, glazbenika Igora Albanesea koji već godinama živi i radi u njemačkom gradu Essenu.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je Albaneseu na dolasku i na njegovom kontinuiranom angažmanu na  promociji Pule i jačanju prijateljstva  dvaju gradova.

„Između naših gradova postoje razne mogućnosti povezivanja, od kulture i sporta do ekonomije i gospodarstva i vjerujem da je ovo početak jedne dobre suradnje“, kazao je gradonačelnik.

Puljanin s njemačkom adresom Igor Albanese zahvalivši na dobrodošlici, zaželio je da se suradnja dvaju gradova nastavi i u budućnosti te je dodao kako će i dalje na tom putu uvijek biti na raspolaganju.

Inače, Grad Essen 2012. godine pulskoj je Općoj bolnici donirao medicinsku opremu u vidu bolničkih kreveta i ormarića vrijednu 300 tisuća eura, a Igor Albanese bio je jedan od glavnih organizatora i inicijatora donacije. Pored toga, Grad Essen 2017. godine proglašen i Zelenim glavnim gradom Europe. U znak zahvalnosti za vrijednu donaciju, Grad Pula je Gradu Essenu u znak unaprjeđenja prijateljske suradnje donirao simbolično stablo masline, a danas je pulski gradonačelnik uručio i posebno izrađenu ploču s posvetom koja će obogatiti zeleni biljni fond u Essenu gdje je maslina i posađena.