Miletić: Bitno je očuvati visok standard zdravstvene zaštite

PODIJELI
08 / 03 / 2017
Gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno s zamjenicom Elenom Puh Belci te istarski župan Valter Flego danas su nazočili svečanom otvaranju novouređenih ginekoloških ordinacija u Širolinoj ulici.

"Svaka investicija koja podiže standard zdravstvene zaštite značajna je i vrlo vrijedna. Na taj način našim sugrađanima želimo omogućiti kvalitetniju uslugu, a liječnicima osigurati bolje uvjete rada" poručio je Miletić koji je ovom prilikom svim ženama čestitao Dan žena.

"Novouređena ambulanta predstavlja jednu bitnu investiciju kako za Županiju i Grad tako i za sve korisnike" kazao je Flego nadodavši kako Županija, osim u opremanje novih prostora, velike napore ulaže i u organizaciju konkretnih javnozdravstvenih projekata i preventivnih programa opisanih Strategiji razvoja zdravstva, a provodi koje zajedno s gradovima i općinama.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić poručio je kako su uređene 4 ginekološke ordinacije koje skrbe za 20 907 žena. "Riječ je o investiciji vrijednoj  ukupno 1 657 000 kuna, od čega je za radove izdvojeno nešto više od milijun kuna, a dok je 580 tisuća utrošeno za opremanje. U ovoj značajnoj investiciji Istarski domovi zdravlja sudjelovali su s 1,26 milijuna kuna vlastitih sredstava, dio je došao iz decentraliziranih sredstava, a Županija je sa 128 tisuća potpomogla izradu rampe za pristup invalidima, pojasnio je Ivančić

Ginekološka stanica na Verudi, umjesto nekadašnjeg 141 četvorna metra, sada raspolaže s 256 kvadrata prostora, a svaka je doktorica dobila svoju ambulantu. Uz svaku ordinaciju sada je i prijemni ured za medicinsku sestru, a tu su još ambulanta za ultrazvuk, prostorija za savjetovalište, dvije manje čekaonice, sanitarni čvorovi za pacijente i djelatnike te soba za sterilizaciju opremljena novim uređajem. Kupljena je i druga medicinska oprema, među kojom je najvrjedniji novi ultrazvučni aparat, zatim novi namještaj, izmijenjena je sva vanjska i unutarnja stolarija, a prostor je i u potpunosti klimatiziran.