Radojka Šverko slavi 50. obljetnicu glazbene karijere

PODIJELI
08 / 03 / 2017
Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači glazbenicu Radojku Šverko koja će večerašnjim koncertom u Istarskom narodnom kazalištu proslaviti 50. obljetnicu velike glazbene karijere.

"Nastupali ste na brojnim svjetskim pozornicama i zaista impresivnoj pjevačkoj karijeri osvojili gotovo sve što se moglo osvojiti, ali mi je i posebno drago što će ovo biti Vaš prvi cjelovečernji koncert u kazalištu", kazao je Miletić ujedno joj čestitavši i Međunarodni dan žena.

Radojka Šverko prisjetila se svog prvog nastupa u Istarskom narodnom kazalištu prije više od 50 godina kada je izvela pjesmu "Piango" pjevačice Connie Francis. "Svoje zadovoljstvo i veliko uzbuđenje danas ne mogu kriti, već ću se samo zahvaliti na velikoj pomoći i potpori pri organiziranju koncerta", poručila je Šverko.

Hrvatski glazbenik i menađer Petar Čurić otkrio je i poneka iznenađenja koja će oduševiti publiku, a među njima će svakako bit i mješoviti zbor Roženice. Večerašnji koncert Radojka Šverko održat će  uz pratnju velikog orkestra i maestra Vladimira Babina, a koncert počinje u 20,00 sati.

Radojka Šverko trostruka je dobitnica Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu (1995, 2013 i 2014), a osvojila je i Porina za životno djelo te se smatra jednom od najvećih živućih hrvatskih glazbenica.