Ožujak u INK-u

PODIJELI
03 / 03 / 2017
Predstave, gostovanja, koncerti dio su bogatog programa koji će se održati ovog mjeseca u INK - Gradskom kazalištu Pula.

Mjesec započinje reprizom predstave Razredni neprijatelj koja će se upriličiti 3. ožujka u 12 sati i 4. ožujka u 20 sati. Nigel Williams je ovu dramu napisao za mlade osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je Engleska bila suočena s društvenom i gospodarskom krizom. Mladi ljudi, pod utjecajem okoline, formiraju destruktivne stavove o svojoj budućnosti. Profesori dovedeni do ruba nemogućnosti obavljanja svog posla pribjegavaju mjerama eliminacije problematičnih učenika kako bi spasili one "disciplinirane." Ovaj suvremeni tekst priča je o dva istinski uništena svijeta koja su temelj svakog kvalitetno postavljenog društva.

Nakon toga slijedi gostovanje Yugoarta iz Srbije s predstavom Kerovi koja je na rasporedu 6. ožujka u 20 sati i gostovanje Radojke Šverko 8. ožujka u 20 sati. Studio Smijeha iz Zagreba gostuje s predstavom The Men show 10. ožujka, a dan ranije i dan kasnije upriličit će se reprize predstave Djevojačka večer.

Od ostalog programa izdvajamo Svjetski dan kazališta potlačenih uz predstave Pravi izbor 16. i Čarobjank iz Oza 18. ožujka te gostovanje slovenskog Gledališća Koper i predstave Alan Ford nastale po legendarnim strip anti-junacima 24. ožujka u 20 sati.