Otvorena manifestacija 100% Zagorsko

PODIJELI
08 / 06 / 2018

Manifestacija koja se niz godina održava u Zagrebu, a posljednjih nekoliko godina i u Rijeci, po prvi put danas se prestavila  i  u Puli.

Manifestacija 100 % Zagorsko prodajnog je i izložbenog karaktera te su na Giardinima i Portarati  izloženi poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način te proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Izvorne proizvode Zagorja predstavlja pedesetak izlagača - poljoprivredni proizvođači, obrtnici, tvrtke, toplice, agroturizmi, hoteli te restorani i kulturne ustanove.

U ime Grada Pule današnjoj manifestaciji prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci.

 „ Dobrodošli u naš grad. Ovom manifestacijom započinje jedno novo prijateljstvo i puno dobrih ideja i poslova.“ naglasila je Puh Belci i izrazila zadovoljstvo što su manifestaciju odlučili napraviti u Puli.

Župan Krapinsko- zagorske Županije Željko Kolar zahvalio je Gradu Puli i Istarskoj županiji na susretljivosti i podršci, te poželio ugodnu suradnju i ubuduće između županija i gradova.

Predstavnici iz Zagorja u Županijskoj komori Pula imali su  prezentaciju Zagorja „ Bajke na dlanu“ na kojoj je uz zamjenicu gradonačelnika Grada Pule sudjelovala i zamjenica Istarskog župana Sandra Čakić Kuhar, diretkorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj, te predstavnici oba dviju Županijskih komora, Obrtničkih komora, poduzetnici i mnogi drugi.

Nakon prezentacije događaj se preselio na Giardine gdje je zamjenica gradonačelnika zajedno s predstavnicima Krapinsko Zagorske županije i  Istarske županije uživala u kušanju i isprobavanju proizvoda, susretljivosti proizvođača  kao i vožnji kočijom.

Manifestacija se održava danas i sutra na Giardinima i Portarati.

U sklopu manifestacije bit će organizirane cjelodnevne animacije za posjetitelje, poput prezentacije života krapinskih neandertalaca i umanjeni prikaz špilje Hušnjakovo (fotografiranje, animacija djece i odraslih), prikaza starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku te bogat kulturno-umjetnički program.