INK-a u siječnju nastavlja s odličnim gostovanjima i premijerom redatelja Matije Ferlina

PODIJELI
11 / 01 / 2018

Nakon što smo uživali u blagdanskom programu "Prosinca u Puli" i veselo dočekali Novu Godinu na Forumu, INK u siječnju građanima nudi brojne zanimljive naslove; gostovanja, reprize popularnih predstava i premijeru.

Tako će se ovog petka, 12. siječnja 2018. godine u 20 sati održati premijera Zagrebačkog plesnog ansambla u suradnji s INK Gradskim kazalištem Pula, Zagrebačkim kazalištem mladih i Mediteranskim plesnim centrom pod nazivom Staging a play: Tartuffe. Autor predstave, ujedno i njen redatelj i koreograf je Matija Ferlin. Predstava će se reprizirati u subotu u isto vrijeme.

U ponedjeljak 15. siječnja 2018. godine kroz Plesnu mrežu Hrvatske gostuje predstava "Ona/Her" koreografa i autora Aleksandre Mišić i Žaka Valente (MASA dance company). Riječ je o plesnoj izvedbi nagrađivane plesne umjetnice koja je svoje prve plesne korake napravila upravo u Puli, a ovo joj je prvi solo, nakon dugo godina bavljenja plesom. Predstava se osvrće na često zamršenu simbiozu života umjetnika i njegovoga umjetničkog djelovanja.

Do kraja mjeseca nam slijedi niz repriza prijašnjih kazališnih hitova: 16. i 17. siječnja (Ne)prilagođen, 19. i 20. siječnja Djevojačka večer, 27. i 28. siječnja Američka patrola u Mornaričkom parku i 30. siječnja Mistero Buiffo autora Darija Foa i redatelja Valtera Roše.

Sredinom mjeseca gostuje Planet Art iz Zagreba s predstavom pod nazivom Stilske vježbe, kultnom predstavom koja se izvodi već punih 50 godina, dok će siječanj završit gostovanjem predstave Jami Distrikt iz Republike Srbije koju produciraju Bitef teatar iz Beograda, Centar za kulturu Tivat, Festival Maszk iz Segedina i Firchi Think Tank Studio iz Novog Sada. Predstava se prije svega bavi pitanjem nacija, što one danas predstavljaju te što će predstavljati u novom stoljeću.