Obilježena godišnjica smrti slavnog izumitelja Nikole Tesle

PODIJELI
07 / 01 / 2018
U Huguesovom parku u Puli jutros je obilježena  godišnjica smrti velikana znanosti, slavnog hrvatskog izumitelja Nikole Tesle. U znak sjećanja na velikog znanstvenika vijence su položili zamjenik gradonačelnika Robert Cvek, predsjednik Vijeća srpske manjine Istarske županije Milan Rašula i predstavnici SKDI "Nikola Tesla".
 
Predsjednik SKDI "Nikola Tesla" Milan Čubrilo prisjetio se životnog puta slavnoga izumitelja te je poručio kako Tesla spada među najkorisnije osobe u povijesti koje su promijenile svijet.
Predsjednik Vijeća srpske manjine u Puli Milan Rašula srdačno se zahvalio Gradu Pulu na dugogodišnjoj potpori te je poručio kako se legendarni Tesla jednako ponosio svojom hrvatskom domovinom i srpskim podrijetlom. Također je podsjetio okupljene građane na multimedijsku izložbu pod nazivom "Mind from the future" koja se do 20. ožujka 2018. godine održava u Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu, a koja je nadahnuta otkrićima i životom Nikole Tesle.

Rođen u Lici, u obitelji pravoslavnog svećenika, 1856. godine Nikola Tesla je nevjerojatnim izumima poput naizmjenične struje i radio uređaja te svojim uspješnim patentima promijenio svijet uvijek se trudeći poboljšati svakodnevni život svih ljudi. Zapamćen po skromnosti često je govorio kako on zapravo nije izumitelj već tek otkrivatelj stvari koje već postaje i koje se zapravo nalaze svuda oko nas.