Mimohodom sjećanja obilježena godišnjica genocida u Srebrenici

PODIJELI
11 / 07 / 2017

Večeras se u samom centru Pule održao mimohod sjećanja pod nazivom "Srebrenica svijetom hodi", a u povodu obilježavanja 22. godišnjice genocida u Srebrenici. Bošnjačka nacionalna zajednica Pule organizirala je mirnu šetnju građana Pule, a mimohodu sjećanja na žrtve Srebrenice pridružili su se zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Tiziano Sošić.

"Grad Pula se i ove godine pridružuje inicijativi obilježavanja genocida u Srebrenici, a meni je osobno velika čast što na njemu¸po prvi puta mogu i osobno sudjelovati. Ovdje smo da zajedno potaknemo sve buduće naraštaje na razmišljanje i da se takva tragedija više nikada i nikome ne ponovi.“ - poručio je ovom prilikom zamjenik gradonačelnika Robert Cvek.


Sudionici mimohoda su na Forumu  u zrak pustili 71 bijeli balon koji su simbolizirali posljednje žrtve genocida u Srebrenici koje su pokopane na memorijalnom groblju u Potočarima u Bosni i Hercegovini. Genocid u Srebrenici dogodio se u srpnju 1995., a u njemu je ubijeno 8372 bošnjačkih muškaraca s područja enklave Srebrenice od strane Vojske Republike Srpske i paravojne formacije Škorpioni tijekom rata u Bosni i Hercegovini.