Održana edukacija o društvenom poduzetništvu u sklopu Info Dana 2017.

PODIJELI
16 / 03 / 2017
U organizaciji Europe Direct Informacijskog Centra Pula-Pola, Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Istarske razvojne agencije jučer je održana edukacija na temu "Društveno poduzetništvo - mogućnost za financijsku stabilnost udruga".  Edukaciju je vodio Teo Petričević, dugogodišnji direktor ACT Grupe, vodećeg primjera društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji. Polaznicima su predstavljene mogućnosti financiranja udruga i poduzeća kroz oblik društvenog poduzetništva. Također, na edukaciji polaznicima su predstavljeni primjeri dobre prakse te ključni koraci razvoja društveno poduzetničkog pothvata.

Edukacija se odvijala u sklopu Info dana 2017., a zadnji set predavanja odvija se danas na Fakultetu za odgojne i obrazovne djelatnosti u Puli gdje će biti predstavljen program Erasmus + i ostali dostupni natječaji za obrazovne institucije. 

Inače, u sklopu Info Dana 2017. održan je Okrugli stol: "Civilno društvo - jedan od temelja razvoja naših zajednica" i prezentacija dostupnih natječaja za udruge u Dnevnom boravku Rojca, a u suradnji sa Studentskim centrom Pula održana je "ABCda" - početnička edukacija za udruge na kojoj su predstavljene osnove za sve one koji su tek zakoračili u svijet udruga, za početnike i novo pridošle članove udruga te za građane koji su tek u fazi stvaranja udruge.