Pula live donosi i ovog vikenda dobru glazbu

PODIJELI
15 / 03 / 2019

Predstojeći vikend donosi niz kvalitetnih live koncerata za sve ljubitelje dobre glazbe.

Večeras od 22 sata, Rock Caffe Pula ugošćuje Dado & Sale acoustic, dok je subota od 22 sata rezervirana za bend Muha, Veco&Co.

Rock klubu Uljanik s početkom u 22 sata organizira koncert benda Backing Tracks kojeg čine poznata imena pulske scene Dino i Vigor, a izvest će numere izvođača kao što su Lynyrd Skynyrd, Dire Straits, Billy Idol, Eric Clapton, Pink Floyd, Jimi Hendrix, B.B. King i Santana. 

Rock bar Mimoza večeras ugošćuje riječki bend En Face. Skupina En Face osnovana je 1988. godine u Rijeci. Prvu postavu sastava činili su članovi Sandro Bastiančić (vokal, bas-gitara), Sanjin Eterović (gitara, vokal), Miro Vidović (gitara) i Predrag Jerković (bubnjevi). Za razliku od ostalih riječkih rock skupina u to vrijeme, od početka su se priklonili više gitarističkom popu.  Prvih godina kroz sastav je prošlo mnogo glazbenika i do 1990. godine u En Faceu su svirali Damir Halilić (Public), Boris Reinić (Let 3), te Branimir Gazdik i Diego Manestri. Vlado Simčić i Alen Tibljaš kasnije postaju članovi sastava Laufer, dok Bastiančić i Eterović zajedno s Miroslavom Vidovićem i Predrag Jerković ustaljuju postavu En Facea. svoj prvi album pod nazivom Barock ’n’ Roll objavili su 1991. godine. Krajem 1994. godine En Face u nakladi izdavačke kuće Lobel, objavljuju svoj drugi studijski album pod nazivom S dlana Boga pala si. Na albumu se nalazi istoimena skladba koju su izveli u duetu zajedno s riječkim rockerom Damirom Urbanom (Laufer). Skladba je postala njihova velika uspješnica i 1996. godine za nju su dobili diskografsku nagradu Porin u kategoriji za najbolju vokalnu suradnju. Kompilacijski album pod nazivom Best of En Face 12+4 objavili su 2002. godine, a uz nejga do danas imaju 7 izdanih albuma. Trenutni sastav Lidija Strika (bas gitara), Alen Tibljaš (udaraljke) i Sandro Bastiančić (akustična gitara) zabavit će sve posjetitelje uz stare uspješnice benda i rock klasike od 22 sata.

Monteparadiso u Društvenom centru Rojc organizira dva koncerta u nedjelju 17. ožujka i u utorak 19. ožujka.

Grupa Open Veins iz Seattlea predstavit će u nedjelju od 22 sata svoj glazbeni repertoar crust punka i deabeata. Peteročlani bend koji čine Rick i Pete na gitarama, Ryan na bubnjavima, Dustin na bassu i voakl Margot, novitet je američke hcpunk scene. Iza sebe imaju jedno izdanje albuma Death Dealer iz 2018. godine, a ovo im je prva europska turneja.

Utorak donosi nova iznenađenja za ljubitelje punk glazbe. Zajedničku euro turneju započeli su češki bendovi Drop The Bomb i Ficken Leben. Bend Fricken Leben svira grind s noise-om i black metalom, dok bend Drop the Bomb izvodi skate hardcore punk. Njihov koncert započet će u 22 sata u Društvenom centru Rojc, u prostoru Udruge Monteparadiso.