Srijeda u znaku jazza

PODIJELI
06 / 02 / 2019

I ove srijede u sklopu Klupske zime, Rock bar Mimoza ugošćuje pulske jazz glazbenike. S početkom u 21.30 sati, nastupaju Boro Lukić - gitara, Branko Sterpin - truba, Afrim Shehu - Saksofon, Nenad Mirt - kontrabas i Sebastian Stell - bubnjevi.

Boro Lukić legendarni je pulski jazz gitarist sa 40-godišnjim stažem. Svirao je u niz jazz sastava s vrsnim glazbenicima kao što su Davor Lorković te u Big Bandu. Iznimnim trudom i angažmanom, uspio je održati jednu izrazito talentiranu generaciju istarskih jazz glazbenika na okupu.

Branko Sterpin rođen je u Puli 1978. godine gdje je završio osnovnu i srednju glazbenu školu. Diplomirao je trubu na jazz odjelu akademije u Grazu 2007. godine u klasi profesora Edvarda Holnthanera. Od 2007. do 2009. godine predaje trubu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Puli. Od 2005. do 2012. godine član je "HGM-Jazz Orkestra Zagreb". Kao član tog orkestra ima priliku svirati sa brojnim zvučnim imenima jazz scene, te sudjeluje na snimanjima tri albuma tog orkestra. Godine 2010. biva zaposlen u "Jazz Orkestru HRT-a“. Kao član ansambala "Tamara Obrovac Transhistria Electric", "Branimir Gazdik Group“, "Kristian Terzić Group“, "Veselino Project“, "Lela Kaplowitz kvartet“ sudjelovao je na snimanjima njihovih nosača zvuka. Bilježi nastupe na brojnim jazz festivalima u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu. Dobitnik je 2018. godine ugledne strukovne nagrade Status u kategoriji jazz glazbe.

Afrim Shehu svirao je saksofon u combo sastavima koje je vodio naš najveći jazz glazbenik Davor Lorković.

Nenad Mirt svira u brojnim  jazz sastavima sa ponajboljim domaćim i stranim jazz glazbenicima (Lorković,Kireyev,Razumović) te je stalni član Bruno Krajcar banda.

Sebastian Stell najmlađi je izdanak pulske jazz scene i član Big banda grada Pule. Također, svira i u brojnim manjim sastavima.

Koncert je za sve posjetitelje besplatan.