Bogat program Klupske zime i ovog vikenda

PODIJELI
02 / 02 / 2019

I ovog petka i subote, Klupska zima donosi za svakog ponešto, četiri koncerta na tri pulske lokacije.

Danas s početkom u 22 sata, Rock caffe Pula ugošćuje Pearl Jam Tribute, dok već sutra na istom mjestu u isto vrijeme možete poslušati grupu Drugi način.

Pearl Jam Project je tribute band iz Kopra kojeg čine iskusni glazbenici sa slovenske glazbene rock scene, Radislav Marič na vokalima, Dejan Jakac i Andrej Rot na gitarama, Matej batelič na bas gitari i Igor Marasovič na bubnjevima. Bend sa velikom profesionalnošću stvara energiju i zvuk legendarne grupe Pearl Jam.

Drugi način je zagrebački rock sastav, osnovan 1974. godine. Uzrok omiljenosti netipičnog rock sastava prije svega je u kvaliteti njihovih albuma, posebno debitantskog pod nazivom Drugi način koji dojmljivim stihovima i kompleksnom glazbom u kojoj se spajaju simfo i hard rock. Branko Požgajec, alfa i omega grupe kaže kako se najnoviji njihov album zove Zgubidan po temeljnoj šest minuta dugoj pjesmu u kojoj su iznijeli stavove o ljudima koji se bave zabavljačkom djelatnošću. Upravo zato pjesma se zove po liku iz romana U registraturi, Jožici Kičmanoviću, ocu Ivice Kičmanovića koji nije, poput ostalih seljaka, obrađivao zemlju već za život zarađivao glazbom pa su ga u selu nazvali Zgubidan. Postavu Drugog načina čine Branko Požgajec (vokal/flauta), Božo Ilić Dugi (bas gitara), Ernest Vinković (gitara/vokal), Damir Vuk (klavijature/vokal), Mario Domazet (gitara), Mladen Palenkaš (bubnjevi/udaraljke/vokal).

U Klubu Uljanik večeras možete poslušati pulski bend Firepost koji nastupa u sastavu Nenad Jurcan - gitara i vokal, Denis Vitasović - bas i pozadinski vokal i Alex Vicel - bubanj. Poznate pulske glazbenike ujedinila je strast prema izvedbama rock klasika. Moto im je da kvalitetom i izvedbom u svakome nastupu jamče vrhunsku zabavu za publiku koja voli i cijeni dobru glazbu. Izvode pjesame kao što su Jimija Hendrixa, Creama, Deep Purplea, The Alman Brothersa, Franka Zappe, Los Lobosa, Queens Of The Stone Agea, Depeche Modea, itd. Koncert započinje u 22 sata.

Istarski ča metalci Po' Metra Crijeva su grupa čiji se zvuk može opisati kao heavy metal sa sopilama i istarskim dvoglasnim pjevanjem. U siječnju ove godine izbacili su pjesmu Jure Grando o prvom dokumentiranom vampiru Juri Grandu i o misterioznim događajima u istarskom selu Kringa u 17. stoljeću. Spot su osmislili JPTV koji tvrde da je zamišljen kao "neka čudna modularna (video) faca koja se stalno mijenja, a povremeno i pjeva kanconu", dok je za usne u spotu zaslužna Marija Botić. Nakon uspješne promocije albuma Ča Metal u Rijeci i Kopru, u subotu s početkom u 22 sata možete ih poslušati u Rock klubu Mimoza.