Puh Belci primila organizatore 16.IDF svjetskog prvenstvo u sportsko-modernom plesu

PODIJELI
13 / 06 / 2018

Čestitke organizatorima na izvanrednoj organizaciji i uspjehu 16. IDF svjetskog prvenstva  u sportsko-modernom plesu, koje se u Puli održalo od 23. do 27. svibnja, uputila je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci na današnjem prijemu organizatora u Komunalnoj palači. 
„ Pula je tih dana živjela u ritmu plesa. Ponosimo se uspjesima naših plesača, mentora i vjerujemo da će se pozitivna iskustva i dobar glas o Puli, po treći put domaćinu jednog takvog prestižnog prvenstva, daleko čuti“, kazala je Puh Belci. 

Svoje zadovoljstvo ovogodišnjim rekordnim brojkama na natjecanju u Domu sportova „Mate Parlov“, nisu krili ni sami organizatori: Tatjana Samuele Ban, voditeljica Art Dance studija, Robert Ban, predsjednik udruge TASA i Paolo Batel, glasnogovornik.

„Na natjecanju je sudjelovalo više od 3000 plesača i njihovih mentora iz 20-ak zemalja svijeta što je gotovo tisuću više nego na prijašnjim organizacijama. Izrazito smo zadovoljni kako je sve prošlo i veliku pohvalu upućujemo našim plesačima na izvrsnim rezultatima osvojenim u zahtjevnoj i teškoj konkurenciji. Iznimnu zahvalu upućujemo Gradu Puli i Turističkoj zajednici na pruženoj potpori i pomoći u organizaciji“, istaknula je Samuele Ban te je predala zahvalnicu za Grad Pulu i gradonačelnika Borisa Miletića. 
Važno je istaknuti da su brojni plesači, treneri, njihove obitelji bili oduševljeni našim gradom, uživali su u ljepotama Pule i ostali na odmoru znatno duže nego su planirali, dodao je Ban. 
Nakon 2008. godine,  2014. godine  te ovogodišnjeg domaćinstva, Pula će najbolje svjetske plesače ugostiti i dogodine, najavili su organizatori.
Natjecanje se odvijalo na tri pozornice istodobno u 19 disciplina i 6 kategorija a natjecatelji iz Pule, ujedno i jedni od predstavnika Hrvatske, osvojili su jedno prvo mjesto, četiri druga mjesta i tri treća mjesta.